måndag 3 maj 2010

Mera tyginköp!

Jo, vi beställde ju ännu mera tyg för nu tusan ska här sys! (och jobba heltid, hur tänkte jag hinna det då?)

Tunn kypert från Handelsgillet i gul ockra. Ska bli en vikingatida klänning till mig. Enkel modell, raka stycken och kilar, såpass vid att jag kommer i den lätt utan nån knäppning/snörning. Ska sys för hand med vaxad oblekt lintråd.

Tunn kypert från Handelsgillet i vejdeblått. Ska bli vikingatida pösbyxor till Björn, troligtvis efter mönster på Historiska Världar. Ska sys för hand med vaxad oblekt lintråd.


Tunn diamantkypert i grönt och mörkgrått ylle, från Handelsgillet även detta tyg. Ska bli en kaftan till Björn är planen. Sys för hand, förståss, med oblekt vaxad lintråd.


Det gula tyget längst ner i den här högen ska bli foder till Björns kaftan. Det kommer att bli en varm och skön kaftan. Tyget är kypertvävt, ganska tätt och köpt från Medeltidsmode.

Detta härliga tegelröda sidentyg ska bli foder i min kaftan. Min kaftan ska bli lite tunnare eftersom jag med största sannolikhet har minst ett lager ylle under den redan. Vad yttertyget ska vara vet jag inte riktigt än, har någon något tips?

Nu har vi överskridit vår tyg-budget med råge. Nu blir det inga fler inköp förrän kanske eventuellt på medeltidsveckan... Däremot kanske jag måste lära mig väva brickband att ha som prydnad och skärp, och så får vi se om vi råkar handla på oss lite bling också. Dessa kläder blir inte direkt fattigmanskläder så lite bling måste vi nästan ha!

Jag blir galen på blogger! Bilderna hoppar hit och dit, den lägger till extra tomma rader, växlar mellan centrerat, vänsterjusterat och bara allmänt rörigt hipp som happ. Kom igen nu då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar