torsdag 12 januari 2012

Nytt år, nya planer.

Jag nålbinder på försenade juklappar samtidigt som jag har alldeles för mycket idéer och planer i huvudet och alldeles för lite tålamod, tid och pengar för att förverkliga dem.
Men prio ett är iaf ett par mössor som ska bli klara innan den här pissiga vintern tackar för sig. För att inte ledsna helt varvar jag med att sticka nåt varv på den gröna lyxkoftan då och då, kanske blir den klar till våren... 2013....

Boendet till Visby i sommar är bokat och då kommer förstås lusten att fixa medeltidsgrejer! Tänkte inte lämna det till sista veckan i år, får se hur det går med det. Den röda klänningens ärmar med knappar och allt ska göras färdigt. Den ärmlösa linnesärken som jag gjorde till förra sommaren behöver justeras lite, den skaver på ett otrevligt sätt i armhålorna. Linnetyg är inköpt till en bättre huvudbonad, en Birgittahätta borde vara ett lagom litet projekt, bara jag hittar en bra skiss till det. Även en ny huvudduk borde fixas, köpte ju ett par snygga nålar till det i somras (var nu de tog vägen?). Har också lite nålbindningsplaner, gult växtfärgat garn som jag redan gjort ett par vantar av ska räcka till ett par knästrumpor också. Nu börjar det bli mycket grejer, men jag vill iaf hinna med en kortärmad mi-parti klänning med knappar fram samt kanske en struthätta till, matchande mi-parti, linnefodrad och kanske pälskantad bara för att det är så snyggt. Ligger ett brickband och väntar på att bli klart också, och en nålbunden halsduk som ligger på is... Samt lite annat smått och gott, men nu får det vara nog.

Nån gång under året ska min gröna kofta bli klar, och sen ligger garn till ytterligare två koftor på lager. Tvåändsstickning är jag sugen på att lära mig, och kanske även testa att virka en liten amigurumi... de är lite söta... Mycket planer som sagt, är nöjd om en tiondel av dem blir gjorda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar